Hozzávalók:
- 2 bögre zabpehely
- 4 bögre tej
- 1 citrom reszelt héja
- kiskanál fahéj
- 1 marék mazsola
- 20 g margarin
- 5-10 ml folyékony édesítő (pl. Cologran- Lidlből)
- 3-4 tojás (bögrétől függ, ha kisebb, 3, ha nagy 4)
Egy nagy jénai tálba beleöntöm a zabpelyhet, és ráöntöm a tejet, majd berakom 10-15 percre a mikróba. Közben előkészítem a többi hozzávalót. A mikróból kivéve belekeverem a margarint, a fahéjat az édesítőt, a mazsolát és a citromhéjat. (Akinek van vanília rúdja, az kaparja ki a magját és még a mikrós résznél adja hozzá!!!!!)
Langyosra hűtöm. Ekkor megy bele a tojások sárgája. Közben előmelegítem a sütőt. Vagy egy tepsit, vagy egy nagy jénai tálat kivajazok és zabpehelyliszttel vagy grahamliszttel megszórom. A tojások fehérjéjét csipet sóval kemény habbá verem, óvatosan a masszába forgatom. Ezután az egészet beleöntöm a sütőedénybe. 50 perc alatt készre sütöm 150°C-os gőzös sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése